Inleiding

Als je Lid  wilt worden


Je kan bij Hanzerenners Zwolle al lid worden in het jaar dat je acht jaar wordt. Je hoeft niet te wachten tot je achtste verjaardag, maar je mag al beginnen op 1 januari. We maken geen onderscheid tussen jongens en meisjes. We trainen gezamenlijk en ook wedstrijden rijden we samen. Als je trainer vindt dat je veilig genoeg kunt wielrennen, mag je meedoen aan echte wedstrijden. Meestal begin je dan met wedstrijden in de omgeving van Zwolle. Zo kun je er eerst een beetje aan wennen. Later mag je dan meedoen aan landelijke wedstrijden. Bij alle wedstrijden wordt er gereden in leeftijdsgroepen. Als je nog niet zeker bent of het wielrennen wat voor je is, dan kan je een fiets huren bij ons. Zo kun je kennis maken met het wielrennen zonder dat er meteen veel geld aan materiaal uitgegeven hoeft te worden.

Op de website van onze vereniging www.hanzerenners.nl vind je in de navigatiebalk onder de optie “Lid worden” het aanmeldformulier. Dit formulier kun je online invullen en verzenden. Je aanmelding komt vervolgens binnen bij onze ledenadministratie. Het lidmaatschap van onze vereniging bedraagt voor jeugdleden (7 - 14 jaar) € 41,00 per jaar. (Tijdens de Algemene Leden Vergadering in april, zal de definitieve contributie voor 2016 worden vastgesteld).

Aan het begin van ieder wielerseizoen wordt er een informatieavond georganiseerd voor nieuwe jeugdleden. Deze avond vindt meestal plaats in februari. Tijdens deze avond wordt er informatie gegeven over de vereniging, de start van de trainingen, de voorjaars- en zomeravondcompetitie, kleding, veiligheid en nog veel meer.

Het wegseizoen loopt ongeveer van maart tot en met september, als je wilt kun je daarna gaan veldrijden, maar je kan ook gaan baanwielrennen op de wielerbaan, of je kunt gaan mountainbiken. Veldrijden is erg goed om meer controle over de fiets te leren krijgen, goed te leren sturen en je houdt de conditie een beetje op peil. Aan het begin of aan het eind van het seizoen kan het ‘s avonds nogal koud zijn. Dit kan bijvoorbeeld slecht voor je knieën zijn en daarom is het onder de 15 graden verplicht een lange broek te dragen. Het baanseizoen begint meestal in oktober met voorafgaand een jeugd meerdaagse om kennis te maken met het baanfietsen.

 

Aanschaf of huur racefiets

Tenslotte heb je natuurlijk een racefiets nodig om te kunnen fietsen. Wanneer je nog even wilt wachten met de aanschaf van een racefiets kunnen wij je daarmee helpen. We bieden namelijk de mogelijkheid om een racefiets in de geschikte maat te huren (voor zover beschikbaar). ). Dit kost 15 euro per maand. De maximale huurtermijn is 6 maanden

Hulp van ouders

Jaarlijks worden er door de Hanzerenners een aantal evenementen georganiseerd, waaronder de ‘Rabo Jeugdronde van Zwolle’. Tijdens deze evenementen is er natuurlijk hulp nodig. Te denken valt onder meer aan opbouwen en afbreken tijdens wedstrijden, nummers uitreiken en weer innemen, vlaggen, catering etc. Graag willen wij hiervoor een beroep doen op de ouders. Zonder de hulp van vrijwilligers is het organiseren van evenementen namelijk niet mogelijk. Tijdens trainingen wordt er een beroep gedaan op de ouders om zorg te dragen voor het beveiliging van het parcours zodat de wielrenners veilig kunnen trainen. Wanneer er met een grote groep wordt getraind is het altijd welkom dat er ouders zijn die de trainers kunnen ondersteunen.

 

 

Je bent niet ingelogd

 

Actieve bezoekers: 21, waarvan 0 geregistreerd en 21 gast(en).

 


Ogenblik a.u.b. ...