Een geslaagde wedstrijddag

Zoals de blauwe brigadiers altijd beginnen. Werd er verzameld bij de IJsselbrug. In de voetbalkantine werden de rugnummers opgespeld en de beenstukken uitgedaan. De zon scheen en het was mooi weer!

B peloton
Al vanaf het begin waren de Hanzerenners goed vertegenwoordigd de mannen reden hard en volgende elkaar demarrages op. Maar op 1 man stond geen maat. Kamiel Vleeming medewerken bij Cycloon fietskoeriers ging lopen op de pedalen en was weg samen met een ander. Door het fantastische afstop werk van Paul, Tino en Steller kregen de mannen al snel 45 seconden en kwamen ze de gelosten van de A's tegen. Deze voegde zich bij het tweetal om zo toch nog een beetje te trainen. Ruben Hiddink was er hier 1 van. Hij reed rondes lang op kop om zo de twee te ontzien. In de laatste 500m voegde Kamiel zich in het wiel van zijn medevluchter en klapte in de laatste 250 meter zo hard over hem heen dat hij verzekerd was van zijn overwinning. Proficiat Kamiel de ontzettend held tekende voor zijn tweede overwinning en een goede klassering in het eind klassement. Paul en Steller namen beslag op de 9 en 10de plek. De Hanzerenners hebben gestreden en gewonnen.

A peloton.
Vanaf het begin ging het heel hard. Robert deed hier samen met een aantal elite renners fanatiek aan mee. Dit koste Ruben Hiddink de kop omdat hij nog niet helemaal warm was. Maar samen met vele andere die niet in staat waren te volgen. Na een half uur reed er een groep van 3 renners weg die we niet meer terug hebben gezien. Pim reed kort daarna weg met nog 3 andere. Robert baalde hiervan en reed weg en kwam in chasse patate hij kwam op 15sec maar kreeg dit niet dicht. Hij moest na 7 rondes de strijd staken omdat hij terug werd gehaald door het peloton. Hier werd goed georganiseerd de achtervolging ingezet en pakte de groep P. Poortinga terug. Simon en Heini waren erg sterk en hielpen met de achtervolging op de 3. Dit mocht niet baten ze bleven weg. Er werd aangegeven dat er nog 5 rondes te rijden waren en Robert reed naar voren. Met 4 rondes te gaan reed hij weg. Schreeuwend door de supporters langs de kant bleef hij weg en legde hij beslag op de 4de plek. Heini en Pim sprinten nog en eindigde zo in de top 10 van het algemeen klassement. Robert werd hier 2de.

In de afgelopen 7 voorjaarswedstrijden hebben de Hanzerenners laten zien dat ze klaar zijn voor het seizoen. Volgende week wordt er nog genoten van een stages in Limburg. Waar ieder zich verheugd op het hersteldrank in het Hijgend Hert.

Een overwinning voor Kamiel bij de B's en een 4de plek voor Robert bij de A's.
Het was een geslaagde zaterdag.

 

 

 

Je bent niet ingelogd

 

Actieve bezoekers: 33, waarvan 0 geregistreerd en 33 gast(en).

 


Ogenblik a.u.b. ...