Koepelrace Lierop

Op zondag 20 maart was het zover: de eerste klassieker van het jaar voor de nieuwelingen!
De drie renners die aan de start stonden waren: Ard, Jorryt en Ferron. Samen met onze vaders gingen we op zaterdag al richting Limburg, waar we overnacht hebben. ’S Ochtends stond de wekker om half 7, en om kwart over 7 zaten we in de auto richting Lierop, waar ploegleider Wim (die echt heel vroeg is vertrokken uit Zwolle, held) op ons wachtte. Nadat we een tactische bespreking hadden gedaan, gingen we inrijden. Toen het nog 3 kwartier duurde voor de start, gingen we maar een keer naar de materiaal controle. Toen de handtekeningen waren gezet, stonden we gespannen aan de start. De neutralisatie was kort, waardoor het meteen heel hard ging. De eerste renners waaiden er meteen af. Alle drie de renners kwamen de eerste ronde goed door, Ferron in de eerste groep, Jorryt en Ard in een groep daarachter. Halverwege de tweede ronde viel helaas het doek voor Jorryt, die het straffe tempo van zijn groep niet meer kon volgen, hij werd ingehaald door de bezemwagen.

Ondertussen waren er 2 koplopers in de wedstrijd, het peloton begon te jagen, waardoor het tempo nog verder omhoog ging. Ard zat in een groep waarin onvoldoende werd samengewerkt, waardoor de achterstand op de eerste groep te groot werd, wat maakte dat ze helaas bij de tweede doorkomst uit koers werden gehaald. Voor in wedstrijd ging het alleen maar harder, waardoor voor veel renners het doek viel. Na 3 ronden waren nog 93
van de 153 renners in de race, en was het peloton uitgedund tot een man of 50. In de laatste ronde werd er erg wisselvallig gereden, het ene moment lag de snelheid boven de 50km/u, het andere moment onder de 30. In de laatste 10km ontsnapte nog een groep van 5, die het haalde naar de finish. In de laatste 3 kilometer probeerde Ferron uit alle macht naar voren te rijden, maar dat mocht niet baten, hij kwam er niet langs door een valpartij voor hem en de erg smalle wegen. Hij finishte rond de 50e plek.

 

 

Je bent niet ingelogd

 

Actieve bezoekers: 5, waarvan 0 geregistreerd en 5 gast(en).

 


Ogenblik a.u.b. ...