12-3-2016 Hanzerenners domineren Hattemerbroek.

In een zonovergoten Hattemerbroek werd na een twee weken rust, waarin onder meer de trainingsklassieker in Sleen werd verreden en de Ster van Zwolle en groupe werd afgestoken, de voorjaarscompetitie hervat. Het wedstrijd deed haar naam eer aan omdat het voorjaar zich voor het eerst deed gelden in de koers. Het was simpelweg geweldig weer voor de toeschouwer, zonnig en vrijwel windstil. Voor de wielrenners is zo’n weertype vaak wachten op de eindsprint, maar vandaag was niets minder waar. Je kan immers zelf ook bepalen hoe zo’n wedstrijd in de plooi valt. 

Bij de A Klasse waren de grote kanonnen dan misschien wel weg, maar er stonden voldoende sterke renners aan de start. Heini was gemotiveerd, Pim was weer terug na een valpartij en de altijd goedlachse mannen van Cycloon hadden zich ook weer op de fiets gehesen. Alle junioren starten tegenwoordig ook bij de A om daar koershardheid op te doen en juist die mannen deden zich gelden. Na een halfuur koers had Jelle Bootsveld het tempo in het peloton wel gezien en demarreerde. Hij kreeg twee mannen mee, waarvan één uit Zweden. Heini had echter al te kennen gegeven dat hij niet gekomen was om af te stoppen. Achter een ploegmaat aan rijden is altijd gevaarlijk maar met machtige klappen reed hij samen met drie anderen, waaronder motor Martijn Knol, het gat naar Jelle dicht. Twee Hanzerenners in de kopgroep van zeven! Al snel pakte deze groep 1 minuut, anderhalve minuut en meer! Dat kwam door het uitstekende storende werk van de achtergebleven mannen in het peloton. Pim, Ruben, Robbie, Chiel, Simon: om en om deden zijn afstoppend werk en gang kwam er nooit meer in het peloton. De kopgroep maakte echter de ronde vol! Dat betekende dat de mannen die eerst afstopten, nu hun kopmannen voorin een peloton moesten houden. Dat deden zij met verve. Als laatste wapenfeit mocht het peloton afsprinten en reed de kop door. Heini wilde alleen aankomen en koos drie ronden voor het eind nogmaals voor een demarrage. Kontje gelicht en pats: met het zuur in de oorlellen was hij een poosje ribbedebie. Jelle ging achter hem aan en nam Corne ten Hove mee, een sterke sprinter van de IJsselstreek. Zij zouden het met z’n drieën uit gaan maken. Uiteindelijk maakte Jelle het knap in de sprint afgetekend af en werd Heini derde.

 

Bij de B klasse was het pak Hanzerenners niet zo groot als op het Loo. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ook ben hen was het tempo vanaf meet af aan verschroeiend hoog. KWC was terug van trainingskamp en ook tempobeul Peter de Weerdt gaf acte de presence. In het eerste half uur wisten met name Paul en Jan zich goed in de kop te handhaven. De slag viel echter al snel toen De Weerdt en een renner van KWC het ruime sop kozen. Onze mannen in het blauw konden niet mee en misten de slag. Omdat de kop aansloot bij het peloton van de A rijders, was er in het peloton koers in de koers. Jan liet zich veelvuldig op kop zien maar had deze keer niet de macht om op hoog tempo te blijven rijden. Ook Paul en Coen lieten zich vaak zien en legden het peloton vaak hun wil op. Het mocht echter niet baten, De Weerdt zou winnen. TopTino Oosterlaar reed voor het eerst dit jaar net buiten de top 10. Arjan en Pieter finishten netjes in het peloton.

 

De ene week is het voor de B’s, de week er op weer voor de A’s.  Het kan niet elke week feest zijn. Zolang het blauw te zien is en er wordt gereden met het hart zijn we dik tevreden! Op naar volgende week. Zelfde plaats, zelfde tijd, sterkere benen.

 

 

 

Je bent niet ingelogd

 

Actieve bezoekers: 17, waarvan 0 geregistreerd en 17 gast(en).

 


Ogenblik a.u.b. ...