Nieuws Jeugd

Datum Titel
23-05-2017 Ronde van Villapark in Nijverdal 20-5-2017 Lees meer...
13-05-2017 MCO Lente Trophy in Oss 13 mei 2017 Lees meer...
13-05-2017 Van Dijk Bikes Jeugdronde Kampen 13 mei 2017 Lees meer...
07-05-2017 Jeugdronde van Eibergen 7 mei 2017 Lees meer...
29-04-2017 Novon Jeugdronde van Enter 29 april 2017 Lees meer...
29-04-2017 Rabo landelijke jeugdwedstrijd Havelterberg 29 april 2017 Lees meer...
29-04-2017 Marion Gödde meisjesronde in Dordrecht, 29 april 2017 Lees meer...
27-04-2017 Koningsronde Beilen 27 april 2017 Lees meer...
24-04-2017 Jeugdronde Oldenzaal 22 april 2017 Lees meer...
09-04-2017 Rabo Jeugdronde van Zwolle Lees meer...

 

Groep Jeugd: Ronde van Villapark in Nijverdal 20-5-2017
   (23-05-2017)

Vandaag 20 mei 2017 werd er in Nijverdal tijdens de ronde van Villapark gestreden om de laatste kwalificatie puntjes voor het NK in AMERSFOORT. 

In Nijverdal was het vandaag, aan Jelle, Linde en Job de taak om in categorie 2 hun plekje op de kwalificatielijst voor het NK te heroveren, veroveren of te verdedigen. Toen het startsignaal klonk waren alle drie de renners goed weg, Jelle, op zijn mooie nieuwe fiets, zag de mogelijkheid om aan te haken bij de kopgroep. Wat opviel was dat deze kopgroep de vaart er meteen goed in had zitten en er al een aantal renners snel gelost werden. Jelle kon de eerste rondes nog mooi mee komen in de achtervolging en gaf alles om bij een aantal renners aan te sluiten. Het geweld op de pedalen was echter zo groot dat Jelle de groep moest laten gaan om zijn eigen race te gaan rijden, wat hij overigens prima deed! Hij kan tevreden terugkijken op zijn 12e plek!
Linde beet zich vanaf de eerste meters vast in haar eigen wedstrijd. Het ziet er na de eerste rondes uit dat Linde achter in de groep rustig haar eigen plan trekt. Maar wanneer de eerste drie rondes er op zitten gaat Linde stug door en waar de rest moe wordt en vaart vermindert, is Linde niet te stoppen. Meter voor meter geeft ze de concurrentie het nakijken en fietst ze in drie rondes van een 17e naar een mooie 14e plek.
Job start op zijn eigen o, zo bekende manier, rustig in klikken, even op de pedalen staan en aansluiten. Verbeten gaat hij aan de gang om bij te komen en zijn plek in de race in te nemen (lees een mooie 18e plek) om deze vervolgens niet meer af te staan. Elke ronde komt hij met de blik op oneindig, een mooie glimlach en de tanden op elkaar over de meet. Aangemoedigd door de overige Hanzerenners en ouders zet hij ,staande op de pedalen, nog eens flink aan om vervolgens rustig door de bocht weer uit het zicht te verdwijnen.

In categorie 3 mochten Toine en Luca hun opwachting maken. En toen zat er ineens een heuvel in het parcours! Toine zag de bui al hangen en had er flink de balen van tijdens het inrijden. Maar zoals een echte wielrenner dat kan, werd dat al snel omgezet in fanatisme toen eenmaal het startsignaal klonk. Verbeten greep hij zich vast achter in de kopgroep en fietste hij er met zes anderen vandoor! Dat hield hij goed vol, totdat er een kopgroep van vijf renners vandoor ging en hij met Puck achterbleef. Samen zetten zij koers om de kopgroep nog bij te halen. Helaas mocht het niet zo zijn en fietste hij aan het einde van de rit in een mooie sprint Puck nog voorbij om een mooie 6e plek op te eisen.
Luca startte goed en sloot mooi aan in de groep achtervolgers. Hij zat mooi op de fiets en gaf alles om bij te blijven. De groep achtervolgers werd na een aantal rondes aan flarden gefietst waarna Luca met twee anderen achterbleef om samen de race uit te rijden. Met zijn drieën werd er gekeken en af en toe gewisseld van kop. Luca wist van die drie als eerste over de finish te komen en eindigde op plek 27.

In categorie 4 was het de beurt aan Jorne, Loes en Thijs. Alle drie de renners zijn bij de start goed weg en gaan vol goede moed aan hun race beginnen. Loes zit mooi voorin in de kopgroep maar na vier rondes komt ze achterin de kopgroep te zitten en moet ze alle zeilen bijzetten om weer de aansluiting te vinden. Na een ronde lukt dat en weet ze weer aan te sluiten waarna al snel twee renners besluiten weg te fietsen. Met de groep zet ze de achtervolging en geeft echt alles! Wat resulteert in een 13e plek overall en 4e bij de meisjes.
Thijs start ook voluit en weet ,wanneer hij de eerste keer over de meet komt, de achtervolging op de kopgroep in te zetten. Hij neemt de rest van de groep op sleeptouw en laat al snel een groot deel van de groep achter zich om samen met een andere renner achter de kopgroep aan te gaan. Hij weet zich goed richting de achterblijvers van de kopgroep te fietsen om als 18e over de finish te komen.
Jorne start goed en haakt mooi aan. Hij rijdt zijn eigen race en telkens wanneer hij de groep supporters voorbij raast doet hij dat met gas op de pedalen en een grote grijns op zijn gezicht! Al snel fietst de grote groep bij hem weg en komt hij helaas alleen te zitten. Vol goede moed zet hij de achtervolging in en weet er regelmatig nog even een sprint uit te persen. Jorne gaat stug door en rijdt een hele mooie race. Met mooie constante rondetijden weet hij in de laatste rondes nog iemand in te halen om als 30e te finishen.

Categorie 5:
Aan de Start in Nijverdal staan Sil, Brent en Sten namens de Hanzerenners. De drie coureurs hebben dit jaar herhaaldelijk laten zien dat ze het werk niet schuwen en het selectieve parcours zou ze goed moeten liggen. Brent en Sil voeren gelijk na de start het peloton aan en geven al voor de eerste bocht flink gas, waardoor de rest van het peloton gelijk aan de bak moet. Sten verschuilt zich in de buik van het peloton en zal op moeten letten dat het niet gelijk breekt. Bij de tweede doorkomst, op het vals plat tussen de twee beklimmingen, ontstaan er kleine gaatjes in de groep. Brent zit attent voorin en Sten en Sil fietsen gezamenlijk in het midden van de groep. Er ontstaat een behoorlijke kopgroep in de derde ronde en de drie Hanzerenners zitten er goed bij. Er wordt enorm hard gereden en dat is te zien aan het feit dat er een aantal concurrenten al gelost zijn! En dan gaat het alweer los op het steilste stuk van de klim. Een klein groepje, met daarin Brent, scheidt zich af van het peloton, met daarin Sten op kop. Sil heeft een probleem met zijn versnelling en moet aanpoten om weer bij de groep te komen. 
De kopgroep rijdt soepel de klim op en houdt de voorsprong op de achtervolgende groep constant. Brent rijdt met een mooie trapfrequentie mee en houdt de concurrentie van achterin de groep in de gaten. Sten heeft het zichtbaar zwaar in de achtervolgende groep, maar hoe langer het duurt, hoe beter hij wordt normaal gesproken. Sil rijdt enorm goed mee in dezelfde groep, waar meerdere gezichten al op onweer staan. Tijdens de volgende beklimming zit Sil de groep te bekijken vanaf de andere kant van de weg en Sten voert met nog twee andere renners het tempo aan. De situatie in de wedstrijden stabiliseert zich met nog vier ronden te gaan. Brent houdt goed stand in de kopgroep en Sil en Sten gaan lekker mee in de groep erachter. De benen zullen zo langzamerhand in brand staan!! Naarmate de ronden verstrijken, zien de renners er meer en meer afgemat uit en het blijkt wel dat deze wedstrijd een mooie generale is voor het NK in Amersfoort op 10 juni. Na een spannende finale, drukt Brent zijn voorwiel als derde over de streep en Sten en Sil eindigen mooi op de 15e en 16e plaats.

Categorie 6
In categorie 6 staan onze toppers Isa en Cecilia aan de start. In de eerste ronde rijdt gelijk een renner op hoge snelheid weg en hij slaat een mooi gat met het peloton. Bij het begin van de beklimming in de tweede ronde, voert Isa het tempo van het peloton op, maar het lijkt erop dat de rest geen interesse heeft in het terugpakken van de koploper. Niemand neemt over en de groep valt weer stil. Over stilvallen hoeven we het de ronde erna niet te hebben! Het peloton komt langgerekt langs op het stuk tussen de twee beklimmingen en Cecilia en Isa zitten attent voorin, zodat ze niet verrast zullen worden door een onverwachte uitval. Halverwege koers lijkt het peloton vrede te hebben met een maximale tweede plaats. De koploper lijkt wel behoorlijk stuk te zitten dus er is nog een kans?! Het peloton ruikt bloed en gaat vol door na de klim. Cecilia zit goed voorin en ook Isa ziet het gevaar en duikt om een paar renners heen de afdaling in.
Helaas was het "stilvallen" van de koploper van korte duur, want hij heeft zijn tweede adem gevonden en rijdt op een onwaarschijnlijk verzet naar boven. Isa en Cecilia blijven erg goed voorin het peloton rijden en we hopen erop dat de groep nog breekt, want achterin zitten een paar sterke sprinters die rustig wachten op de laatste ronde, zonder ook maar een meter op kop te rijden. Helaas voor Cecilia en Isa blijft de groep tot het eind bij elkaar en moet er gesprint worden voor de ereplaatsen, achter de koploper die solo als eerste over de streep komt. Cecilia finished knap als tweede meisje (14e totaal) en niet ver daarachter komt Isa als 4e meisje (17e totaal) over de meet.

In categorie 7 finishte Marco als 28ste

 

Jinthe en Keije fietsten een LJC Wedstrijd in Beesel, Jinthe eindigde als eerste meisje en Keije als tweede jongen!

Dit weekend 4 podiumplaatsen voor de Hanzerenners.

 

Tekst met dank aan Marloes en Roland

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - [Volgende >>]

 

 

Je bent niet ingelogd

 

Actieve bezoekers: 55, waarvan 0 geregistreerd en 55 gast(en).

 


Ogenblik a.u.b. ...