Inleiding

Nieuwelingen

Nieuwelingen zijn wielrenners in de leeftijdscategorie 15 en 16 jaar. Wanneer je dit jaar 15 of 16 jaar wordt val je in deze categorie. De overstap van de jeugd naar de nieuwelingen is groot. Dit heeft te maken met het feit dat voor het eerst klassiekers worden verreden. Deze wedstrijden zijn veel langer (80 km). Bovendien wordt met een veel groter aantal renners gereden (circa 150). Eerstejaars renners worden nu voor het eerst geconfronteerd met MTB- en klassiekerwedstrijden en eventueel meerdaagse wegwedstrijden. Het eerste jaar zal dan ook met name gebruikt worden voor aanpassing en leerproces.
Tweedejaars nieuwelingen, enigszins afhankelijk van de individuele talenten en capaciteiten, kunnen nationale wedstrijden rijden. Ervaring op doen is belangrijk voor de overstap naar de juniorcategorie.

 

Junioren

In de categorie junioren vallen renners die vanaf 1 januari van het jaar waarin zij 17 worden t/m 31 december van het jaar waarin zij 18 zijn geworden. Junioren bereiden zich voor op het rijden bij de elite/beloften. De wedstrijden (klassiekers) zijn weer een stukje langer, namelijk circa 120 km. Dat betekent dat er ook meer tijd nodig is voor trainingen. Bij deze categorie wordt er soms deelgenomen aan internationale wedstrijden. Getalenteerde renners kunnen worden uitgenodigd om mee te gaan met de districtsploeg voor buitenlandse wedstrijden.

Uiteraard moet de tijdsbesteding voor trainingen en wedstrijden in balans blijven met de studieverplichtingen.

 


 

 

Je bent niet ingelogd

 

Actieve bezoekers: 29, waarvan 0 geregistreerd en 29 gast(en).

 


Ogenblik a.u.b. ...