Home

Laatste Nieuws

Ronde van Villapark in Nijverdal 20-5-2017
   (23-05-2017)

Vandaag 20 mei 2017 werd er in Nijverdal tijdens de ronde van Villapark gestreden om de laatste kwalificatie puntjes voor het NK in AMERSFOORT. 

In Nijverdal was het vandaag, aan Jelle, Linde en Job de taak om in categorie 2 hun plekje op de kwalificatielijst voor het NK te heroveren, veroveren of te verdedigen. Toen het startsignaal klonk waren alle drie de renners goed weg, Jelle, op zijn mooie nieuwe fiets, zag de mogelijkheid om aan te haken bij de kopgroep. Wat opviel was dat deze kopgroep de vaart er meteen goed in had zitten en er al een aantal renners snel gelost werden. Jelle kon de eerste rondes nog mooi mee komen in de achtervolging en gaf alles om bij een aantal renners aan te sluiten. Het geweld op de pedalen was echter zo groot dat Jelle de groep moest laten gaan om zijn eigen race te gaan rijden, wat hij overigens prima deed! Hij kan tevreden terugkijken op zijn 12e plek!
Linde beet zich vanaf de eerste meters vast in haar eigen wedstrijd. Het ziet er na de eerste rondes uit dat Linde achter in de groep rustig haar eigen plan trekt. Maar wanneer de eerste drie rondes er op zitten gaat Linde stug door en waar de rest moe wordt en vaart vermindert, is Linde niet te stoppen. Meter voor meter geeft ze de concurrentie het nakijken en fietst ze in drie rondes van een 17e naar een mooie 14e plek.
Job start op zijn eigen o, zo bekende manier, rustig in klikken, even op de pedalen staan en aansluiten. Verbeten gaat hij aan de gang om bij te komen en zijn plek in de race in te nemen (lees een mooie 18e plek) om deze vervolgens niet meer af te staan. Elke ronde komt hij met de blik op oneindig, een mooie glimlach en de tanden op elkaar over de meet. Aangemoedigd door de overige Hanzerenners en ouders zet hij ,staande op de pedalen, nog eens flink aan om vervolgens rustig door de bocht weer uit het zicht te verdwijnen.

In categorie 3 mochten Toine en Luca hun opwachting maken. En toen zat er ineens een heuvel in het parcours! Toine zag de bui al hangen en had er flink de balen van tijdens het inrijden. Maar zoals een echte wielrenner dat kan, werd dat al snel omgezet in fanatisme toen eenmaal het startsignaal klonk. Verbeten greep hij zich vast achter in de kopgroep en fietste hij er met zes anderen vandoor! Dat hield hij goed vol, totdat er een kopgroep van vijf renners vandoor ging en hij met Puck achterbleef. Samen zetten zij koers om de kopgroep nog bij te halen. Helaas mocht het niet zo zijn en fietste hij aan het einde van de rit in een mooie sprint Puck nog voorbij om een mooie 6e plek op te eisen.
Luca startte goed en sloot mooi aan in de groep achtervolgers. Hij zat mooi op de fiets en gaf alles om bij te blijven. De groep achtervolgers werd na een aantal rondes aan flarden gefietst waarna Luca met twee anderen achterbleef om samen de race uit te rijden. Met zijn drieën werd er gekeken en af en toe gewisseld van kop. Luca wist van die drie als eerste over de finish te komen en eindigde op plek 27.

In categorie 4 was het de beurt aan Jorne, Loes en Thijs. Alle drie de renners zijn bij de start goed weg en gaan vol goede moed aan hun race beginnen. Loes zit mooi voorin in de kopgroep maar na vier rondes komt ze achterin de kopgroep te zitten en moet ze alle zeilen bijzetten om weer de aansluiting te vinden. Na een ronde lukt dat en weet ze weer aan te sluiten waarna al snel twee renners besluiten weg te fietsen. Met de groep zet ze de achtervolging en geeft echt alles! Wat resulteert in een 13e plek overall en 4e bij de meisjes.
Thijs start ook voluit en weet ,wanneer hij de eerste keer over de meet komt, de achtervolging op de kopgroep in te zetten. Hij neemt de rest van de groep op sleeptouw en laat al snel een groot deel van de groep achter zich om samen met een andere renner achter de kopgroep aan te gaan. Hij weet zich goed richting de achterblijvers van de kopgroep te fietsen om als 18e over de finish te komen.
Jorne start goed en haakt mooi aan. Hij rijdt zijn eigen race en telkens wanneer hij de groep supporters voorbij raast doet hij dat met gas op de pedalen en een grote grijns op zijn gezicht! Al snel fietst de grote groep bij hem weg en komt hij helaas alleen te zitten. Vol goede moed zet hij de achtervolging in en weet er regelmatig nog even een sprint uit te persen. Jorne gaat stug door en rijdt een hele mooie race. Met mooie constante rondetijden weet hij in de laatste rondes nog iemand in te halen om als 30e te finishen.

Categorie 5:
Aan de Start in Nijverdal staan Sil, Brent en Sten namens de Hanzerenners. De drie coureurs hebben dit jaar herhaaldelijk laten zien dat ze het werk niet schuwen en het selectieve parcours zou ze goed moeten liggen. Brent en Sil voeren gelijk na de start het peloton aan en geven al voor de eerste bocht flink gas, waardoor de rest van het peloton gelijk aan de bak moet. Sten verschuilt zich in de buik van het peloton en zal op moeten letten dat het niet gelijk breekt. Bij de tweede doorkomst, op het vals plat tussen de twee beklimmingen, ontstaan er kleine gaatjes in de groep. Brent zit attent voorin en Sten en Sil fietsen gezamenlijk in het midden van de groep. Er ontstaat een behoorlijke kopgroep in de derde ronde en de drie Hanzerenners zitten er goed bij. Er wordt enorm hard gereden en dat is te zien aan het feit dat er een aantal concurrenten al gelost zijn! En dan gaat het alweer los op het steilste stuk van de klim. Een klein groepje, met daarin Brent, scheidt zich af van het peloton, met daarin Sten op kop. Sil heeft een probleem met zijn versnelling en moet aanpoten om weer bij de groep te komen. 
De kopgroep rijdt soepel de klim op en houdt de voorsprong op de achtervolgende groep constant. Brent rijdt met een mooie trapfrequentie mee en houdt de concurrentie van achterin de groep in de gaten. Sten heeft het zichtbaar zwaar in de achtervolgende groep, maar hoe langer het duurt, hoe beter hij wordt normaal gesproken. Sil rijdt enorm goed mee in dezelfde groep, waar meerdere gezichten al op onweer staan. Tijdens de volgende beklimming zit Sil de groep te bekijken vanaf de andere kant van de weg en Sten voert met nog twee andere renners het tempo aan. De situatie in de wedstrijden stabiliseert zich met nog vier ronden te gaan. Brent houdt goed stand in de kopgroep en Sil en Sten gaan lekker mee in de groep erachter. De benen zullen zo langzamerhand in brand staan!! Naarmate de ronden verstrijken, zien de renners er meer en meer afgemat uit en het blijkt wel dat deze wedstrijd een mooie generale is voor het NK in Amersfoort op 10 juni. Na een spannende finale, drukt Brent zijn voorwiel als derde over de streep en Sten en Sil eindigen mooi op de 15e en 16e plaats.

Categorie 6
In categorie 6 staan onze toppers Isa en Cecilia aan de start. In de eerste ronde rijdt gelijk een renner op hoge snelheid weg en hij slaat een mooi gat met het peloton. Bij het begin van de beklimming in de tweede ronde, voert Isa het tempo van het peloton op, maar het lijkt erop dat de rest geen interesse heeft in het terugpakken van de koploper. Niemand neemt over en de groep valt weer stil. Over stilvallen hoeven we het de ronde erna niet te hebben! Het peloton komt langgerekt langs op het stuk tussen de twee beklimmingen en Cecilia en Isa zitten attent voorin, zodat ze niet verrast zullen worden door een onverwachte uitval. Halverwege koers lijkt het peloton vrede te hebben met een maximale tweede plaats. De koploper lijkt wel behoorlijk stuk te zitten dus er is nog een kans?! Het peloton ruikt bloed en gaat vol door na de klim. Cecilia zit goed voorin en ook Isa ziet het gevaar en duikt om een paar renners heen de afdaling in.
Helaas was het "stilvallen" van de koploper van korte duur, want hij heeft zijn tweede adem gevonden en rijdt op een onwaarschijnlijk verzet naar boven. Isa en Cecilia blijven erg goed voorin het peloton rijden en we hopen erop dat de groep nog breekt, want achterin zitten een paar sterke sprinters die rustig wachten op de laatste ronde, zonder ook maar een meter op kop te rijden. Helaas voor Cecilia en Isa blijft de groep tot het eind bij elkaar en moet er gesprint worden voor de ereplaatsen, achter de koploper die solo als eerste over de streep komt. Cecilia finished knap als tweede meisje (14e totaal) en niet ver daarachter komt Isa als 4e meisje (17e totaal) over de meet.

In categorie 7 finishte Marco als 28ste

 

Jinthe en Keije fietsten een LJC Wedstrijd in Beesel, Jinthe eindigde als eerste meisje en Keije als tweede jongen!

Dit weekend 4 podiumplaatsen voor de Hanzerenners.

 

Tekst met dank aan Marloes en Roland

(Terug naar boven)


MCO Lente Trophy in Oss 13 mei 2017
   (13-05-2017)

Jinthe en Keije verkozen vandaag mountainbiken boven het wegwielrennen. Zij hadden een wedstrijd in Oss. Deze wedstrijd ging wat anders  dan de voorgaande wedstrijden. De wedstrijd stond namelijk in het teken van techniek. Eerst moesten ze hun behendigheid laten zien door het uitvoeren van een zestal oefeningen, waaronder een bunny-hop, met lossen handen rijden, over een wip rijden en tien seconden stilstaan. Voor ieder oefening die niet goed werd uitgevoerd, kreeg je 5 strafseconden. Keije wist alle onderdelen perfect uit te voeren.  Jinthe wist drie oefeningen goed uit te voeren. Voor Jinthe dus 15 seconden straftijd.

Aansluitend werd er een tijdrit gereden. Jinthe en Keije reden allebei een supersnelle ronde. Na afloop van de wedstrijd was het in spanning wachten op de uitslag. Keije was totaal verrast en sloeg zijn handen voor zijn mond, toen hij werd opgeroepen om als 1e het podium te betreden. Jinthe was ook zeer tevreden met haar 2e plaats.

 

(Terug naar boven)


Van Dijk Bikes Jeugdronde Kampen 13 mei 2017
   (13-05-2017)

Categorie 2

In categorie 2 moesten er 5 rondes gereden worden en dat werd gedaan door Linde, Job en Jelle. Job had een goede loting en mocht vanaf de 1e startrij vertrekken. Jelle stond op de 2e startrij en Linde op de 3e startrij. Nadat de bel geklonken had was het Jelle die goed weg was. Ook Linde vertrok goed. Job had wat moeite met in klikken, maar toen dat gelukt was ging hij er in volle vaart achteraan. Bij de eerste doorkomst was er een grote groep renners waar Jelle mooi bij zat. Onze diesel, Linde, had een mooi eigen tempo te pakken en reed gestaag door. Job kwam als een echte berggeit over de meet. Staand op de pedalen en aanzetten om tempo te houden. Bij de volgende doorkomst zag je dat er flink werd doorgetrapt, Jelle zat een beetje op het elastiek en probeerde er weer bij te komen. Linde zit nu al iets achter Jelle, maar vanwege de vele bochten en heuveltjes op dit parcours krijgt ze hem nog net niet in zicht. Job maakt in de afdaling mooi tempo en probeert zo nog meer plekken goed te maken. Het lukt Jelle niet om bij de kopgroep te komen en probeert zijn eigen tempo te vinden. Linde begint aan een mooie inhaalrace en komt zo steeds dichter bij Jelle. Job haalt bij de volgende doorkomst zijn voorganger in al was hij Pantani. (Italiaanse wielrenner, vooral goed in de bergen) Jelle heeft zijn eigen tempo gevonden en ook een mederenner waarmee hij verder fietst. Het lijkt wel op Linde steeds harder gaat fietsen en je ziet toch dat de afstand tot Jelle kleiner wordt zou het haar nog lukken om samen met Jelle te fietsen?? Job is tijdens het rondje stuivertje aan het wisselen want op start/finish haalt hij dezelfde jongen als de vorige ronde in. Ik ben benieuwd naar de finish. Het is Jelle gelukt om zich op het laatst nog van zijn mederenner te ontdoen en eindigt op een mooie 10e plek. Linde is het helaas niet gelukt om nog bij Jelle te komen maar met een mooie 13e plek sluit ze een hele solide wedstrijd af. Job heeft zich niet meer laten verrassen tijdens het rondje en gooit er staand op de pedalen een eindsprint uit alsof het niks is en komt juichend over de streep op een mooie 17e plek. Geweldig om te zien.

Categorie 3

Hierin komt Toine aan de start voor de Hanzerenners. Hij mag samen met de andere renners in 8 rondes gaan uitmaken wie er de snelste is. Toine komt bij de loting op de 2e startrij terecht maar dat zegt bij hem niet zoveel. Dat blijkt wel na het klinken van de bel op het randje van het asfalt rijdt hij zo naar de kop van het peloton. Er begint zich gelijk een kopgroep van 11 renners te vormen en Toine zit daar goed bij. Langzaam kruipt hij naar voren in deze kopgroep. Als ze weer over start/finish gaan is de kopgroep al verminderd tot 10 renners en die kopgroep begint een beetje uiteen te vallen. Toch weten ze het gaatje weer dicht te rijden. Bij de volgende doorkomst wordt er voorin de kopgroep aangezet en nu is het te hopen dat Toine op dit toch wel lastige parcours kan blijven aanpikken. En als een kat met 9 levens lukt het hem om toch weer aan te sluiten al is dat in het laatste wiel. Erg knap want je ziet aan hem dat hij het lastig heeft. De kopgroep was alweer een renner kwijt waardoor die nu nog maar uit 9 renners bestond. Dan wordt er nog een keer aangezet en rijden 7 renners weg en nu lukt het Toine helaas niet meer op aan te sluiten. Op start/finish ligt Toine zo’n 50 meter achter de kopgroep maar hij rijdt zijn eigen tempo en geeft alles. Als de finishlijn eraan komt perst Toine en nog een eindsprint uit. Na een wedstrijd op een pittig parcours eindigt Toine op een mooie 9e plek.

Categorie 4

Thijs, Loes en Jorne mogen in hun categorie in 10 rondes gaan uitmaken wie de snelste is. Jorne loot goed en mag op de eerste startrij plaatsnemen en ik weet niet of hij dit met Loes besproken heeft maar die loot toch een stuk ongunstiger maar het lijkt alsof Jorne een plekje heeft vrijgehouden. Thijs heeft ‘pech’ want zijn nummer wordt als laatste genoemd. Bij de bel zijn ze alle drie goed weg. Loes zit goed van voren in het peloton. Thijs zit halverwege en Jorne zit daar vlak achter. Bij de eerste doorkomst zitten Loes en Thijs mooi in de kopgroep en op een kleine achterstand komt Jorne ook door en probeert zijn eigen tempo te fietsen op dit parcours. Er wordt hard gefietst in het peloton waar Loes attent voorin fietst omdat ze niet verrast wil worden en waar Thijs het nu ook lastiger begint te krijgen, of spaart hij zich?? Op start/finish zit Loes nog steeds netjes in de kopgroep en heeft Thijs jammer genoeg de, hard rijdende, kopgroep moeten laten gaan en probeert met 2 andere renners de achterstand zo klein mogelijk te houden. Jorne heeft het zwaar maar fietst een mooi tempo. De kopgroep wordt steeds kleiner maar Loes weet mooi in deze groep te blijven rijden waar het tempo hoog ligt. Thijs begint vermoeid en verhit te raken, zijn shirtje heeft hij al open gedaan. Jorne wordt ingehaald door de kopgroep en weet het toch op één of andere manier voor elkaar te krijgen om toch ¾ rondje mee te rijden. Loes zit midden in de kopgroep en kijkt om haar heen wie er allemaal met haar meerijden. Zou ze al haar kansen aan het berekenen zijn?? Thijs is zijn eigen wedstrijd gaan fietsen en haalt ook Jorne in. Jorne en Thijs fietsen nu samen verder. De kopgroep fietst hard door waar Loes op de eerste rij doorkomt. Zou ze een poging wagen om weg te komen. Dat zou erg knap zijn. Maar de kopgroep blijft bij elkaar. Thijs en Jorne fietsen nog steeds bij elkaar en hebben een lekker tempo te pakken. Goed zo jongens met z’n tweeën fietsen is makkelijker als in je eentje. De laatste ronde gaat in, Loes zit nog prima voorin de kopgroep zou het haar lukken om straks al eerste over de streep te komen? Thijs gaat hartstikke goed door is ook bij Jorne weggefietst. De kopgroep maakt zich op voor de finale maar eerst komt Jorne nog over start/finish hij weet heel knap de kopgroep voor te blijven. Hij is maar 1 keer ingehaald. Loes finisht netjes in de kopgroep maar kan helaas niet als eerste haar wiel over de streep drukken. Ze eindigt op een nette 11e plek. Thijs komt ook over de finish en eindigt op een goede 24e plek. Ook Jorne gooit er nog een eindsprint uit en eindigt na deze vermoeiende wedstrijd op een 28e plek.

Categorie 5

Hier stonden Brent, Sten en Sil aan de start. In de eerste ronde was er gelijk een demarrage van de Nederlands Kampioen. Een paar keer werd er door een aantal renners geprobeerd om het gat dicht te rijden, waaronder Brent, maar helaas moesten ze hem laten gaan. In het peloton werd er aanvallend gereden door de mannen van de Hanzerenners. Brent plaatste nog een aanval en wist in zijn eentje weg te komen. Na een klein gaatje te hebben geslagen, moest hij zich toch weer laten terugzakken in het peloton. Op 6 ronden voor de finish kwam Sten helaas ten val door een valpartij vlak voor hem. Met de schrik in de benen vervolgden Brent en Sil hun wedstrijd. Vlak voor het einde plaatste Sil nog een aanval. Ook dit mocht niet baten en kort daarna moest Sil van het peloton lossen. Brent reed nog steeds goed voorin en het wachten was op de sprint. Brent wist slim via de binnenbocht de sprint aan te gaan. Hij kwam als 3e over de finish. Sil eindigde op een welverdiende 17e plaats. Sten maakt het goed, met dank aan zijn helm !

Categorie 6

In deze categorie was het de beurt aan de dames Cecilia en Isa. Isa stond niet helemaal fit aan de start, maar wilde het toch proberen. Met 17 rondes op het ronde bord en een heerlijk zonnetje beloofde het een mooie race te worden op dit uitdagende parcours. Na nog een paar ronden extra in te mogen rijden, kon er geloot worden voor de start. Beide meiden loten een niet favoriete startpositie (lees achteraan ;-)), waarop na de bel de slag om in de kopgroep te komen kon beginnen.  Met af en toe een aanval, bleef de groep toch mooi bij elkaar. Cecilia probeerde een keer aan te vallen en was samen met nog een renner weg, maar werd weer terug gehaald door de groep. Cecilia bleef mooi voorin de groep, en Isa achterin het peloton. Het zat Isa niet mee, want op de helft van de wedstrijd kreeg ze ook nog problemen met haar fiets. Na een korte pitstop van Isa, lukte het helaas niet meer om bij de groep te komen. Ook hier werd er geprobeerd om weg te rijden, maar de wedstrijd werd toch beslist in de sprint. Cecilia kwam als vijfde over de meet en behaalde daarmee een 1e plaats bij de meisjes en mocht op het hoogste podium als eerste meisje de kinderchampagne en de beker in ontvangst nemen. Isa heeft knap de wedstrijd uitgereden en eindigde op plaats 23.

Categorie 7

In deze categorie stond Marco Veldkamp namens de Hanzerenners aan de start. Marco kon helaas niet bij de kopgroep blijven. Met nog een drietal renners reden ze hun eigen wedstrijd. In  een goed tempo wist hij de wedstrijd uit te rijden en eindigde op een 24e plaats

(Terug naar boven)

 

 

Je bent niet ingelogd

 

Actieve bezoekers: 3, waarvan 0 geregistreerd en 3 gast(en).

 


Ogenblik a.u.b. ...