Nieuws

Jeugdronde van Zwolle wordt weer gereden

Zaterdag 9 april strijden vele jeugdige renners in de Jeugdronde van Zwolle. Nadat dit 2 jaar niet georganiseerd kon worden vanwege corona, is er nu weer een enthousiaste groep vrijwilligers aan de slag gegaan om dit evenement te organiseren. Deze wielerwedstrijd telt mee als selectiewedstrijd voor het Nederlands kampioenschap, dus er zal hard gestreden worden voor een podiumplek. Aan de wedstrijd doen ook veel jeugdleden van de Zwolse Hanzerenners mee, dit jaar in een nieuw tenue.

Het parcours wordt verreden op de parkeerterreinen van de Wijthmenerplas, de vaste trainingsplek van de Hanzerenners. Door de vele bochten geeft dit parcours veel spektakel. De deelnemers zijn tussen de acht en veertien jaar oud, en starten in zeven categorieën. De jongste wielrenners beginnen hun wedstrijd om 10 uur ’s morgens. Naar verwachting finisht de oudste groep rond 16 uur. Inschrijven kan via de website van de KNWU of op de dag zelf. Entree is gratis, publiek is van harte welkom om te komen kijken.

Hanzerenners
De wedstrijd wordt georganiseerd door de wielervereniging De Hanzerenners in Zwolle. Deze vereniging is de enige met een aparte jeugdafdeling in de regio Zwolle. Vanaf de ingang van de zomertijd trainen de jongens en meisjes tussen de acht en veertien jaar op dinsdag- en donderdagavond op de Wijthmenerplas. Via de club zijn voor nieuwe leden racefietsen te huur. Wil jij ook een keer vrijblijvend komen meetrainen? Kijk voor meer informatie op www.hanzerenners.nl.


2022: Nieuwe kleding!

Het jaar 2022: de kop is eraf! Vanwege de geldende corona maatregelen konden we als vereniging geen nieuwjaarsborrel organiseren. In plaats daarvan werden alle leden uitgenodigd voor een kopje warme chocolademelk halverwege een nieuwjaarsrit. Als verrassing kregen de leden iets om de nieuwe kleding compleet te maken: een set Zwolse sokken!

Met de nieuwe kleding is iedereen weer klaar voor een jaar gevuld met mooie wedstrijden: tot op de fiets!